Sărbătorile de iarnă nu înseamnă doar cadouri frumoase, revederea cu cei dragi, fuga după cumpărături, trafic, curățenie, mâncare, stres pentru diverse lucruri, finalizarea diferitelor sarcini, bilanțuri, etc. Să ne amintim totuși că sărbătorile de iarnă au în prim-plan Crăciunul, adică Nașterea Domnului.

Și da, spiritul Crăciunului înseamnă, într-o oarecare măsură, cele menționate mai sus, dar este nevoie și de un moment de liniște, de rugăciune, de curățire sufletească, de dragoste. Ei bine, am regăsit toate acestea într-o biserică din Brașov. Acolo unde un grup de copii au creat magia. Prin inima lor curată și vocea lor de aur.

Iată povestea acestor copii

Emoție, pasiune, talent, dedicare și implicare, sunt doar câteva dintre elementele cheie care formează “frumosul”, pe care ți-l prezintă și descrie doamna Enache, încă din prima zi în care pășești pe bancile liceului și din primul moment în care te selectează să faci parte din corul școlii.

De Moș Nicolae, frumosul a fost definit de Corul Colegiului Național ”Dr. Ioan Meșotă” din Brașov. Zeci de fete, doi băieți, doua voci și cele mai frumoase colinde într-o atmosferă dumnezeiască. Și cum să nu fie așa când este în spate un ”omuleț”. Dar ce spunem noi ”omuleț”, probabil cel mai dedicat om al cărui suflet este pus în fiecare colind, în fiecare concert, în fiecare eveniment.

 

Omul fără de care corul nu ar exista

Este vorba despre doamna Dorina Enache, omul fără de care corul nu ar fi cor, iar frumosul nu ar mai fi frumos. După zeci de ore de repetiții, muncă, veselie și bomboane (pe care le aduce copiilor pentru ”a le îndulci vocea”), doamna Enache reușește să unească toate vocile într-una singură și oferă cele mai speciale momente.

Astfel corul a deschis oficial sezonul sărbătorilor de iarnă și a făcut ceea ce știe cel mai bine, de ani de zile: a cântat și încântat toți oamenii prezenți în Biserica “Buna Vestire”. Asta vrem să facem și noi, cei care am avut ocazia să fim prezenți la concertul lor, să-i filmam și să împărtășim cu voi o parte din frumosul oferit de ei. Pe aceasta cale, mulțumim și noi corului, Colegiului și Bisericii, pentru bucuria, emoția, lacrimile și ”pielea de găină”.